Angela Nuțu
4 Stiluri de Flirt. Fiecare cu Povestea Lui

4 tipuri de flirt. fiecare cu povestea lui

4 Stiluri de Flirt. Fiecare cu Povestea Lui

Cum să-ți dai seama dacă cineva flirtează cu tine.

Dacă vrei să afli dacă cineva flirtează cu tine, mai întâi trebuie să știi stilul de flirt al persoanei.

Sunt 4 stiluri de a flirta, conform Dr. Jeffery Hall, un expert în comunicare:

  • fizic
  • tradițional
  • sincer
  • politicos

Fiecare dintre ele este conectat la seturi specifice de comportament, conform ultimelor cercetări.

Dr. Jeffery Hall, primul autor al acestui studiu, explică:

    ”Cercetătorii cunosc de mult timp faptul că limbajul verbal şi cel nonverbal sunt conectate cu sentimentul de atracție, dar acesta este primul studiu care indică diferitele stiluri de exteriorizare a sentimentelor  unei persoane aratând stilul de flirt folosit. În funcție de ce modalitate de flirt folosești spune foarte mult despre ce înseamnă flirtul pentru tine”.

Pentru acest studiu, subiecții au fost de acord să interacționeze cu străini pentru aproximativ 10 minute.

Dr. Hall spune:

            ”Stăteau pe niște scăunele albastre foarte confortabile, cu o măsuță de cafea lângă ei. Aveam cartonașe cu întrebări pentru a-i ajuta să învețe despre cealaltă persoană mai ușor, cum ar fi ”care sunt realizările de care ești foarte mândru”? Acestea erau acolo pentru a ajuta la dezvoltarea unei conversații”

Următoarea sesiune, fiecare subiect a raportat nivelurile de atracție față de celălalt, iar cercetătorii au codat tipurile de limbaj al corpului pentru fiecare persoană.

Exemple clasice de comportament în timpul flirtului: aplecatul în față, jucatul cu obiecte, încrucișatul picioarelor şi încuviințări din cap.

Femeile care intrau în categoria de flirt sincer își concentrau atenția asupra descoperirii de sine față de partener şi în a-și arăta intențiile. Cu alte cuvinte, spunând lucruri despre ele şi concentrându-se foarte mult pe cealaltă persoană.

Dr. Hall menționează:

”Femeile care folosesc modalitatea de flirt sinceră râd și zâmbesc mai mult, mai des, arată semne clare de interes – priviri pe furiș”.

Bărbații care au folosit modalitatea de flirt clasic aveau o tendință mai mare spre a se apleca mai mult și a avea o postură a corpului mai deschisă.

Femeile care au folosit flirtul tradițional au arătat o atitudine mai modestă prin dezvăluirea doar a încheieturilor mâinilor şi mâinile (cunoscut ca şi palming).

Cel mai greu de citit tip de flirt a fost flirtul politicos, spune Dr. Hall:

            ”Un flirt politicos tinde să fie foarte distant şi respectuos, dar după cum vă puteți da seama, acest tip de flirt, evident, nu este pentru cineva de care să te simți atras. Subiecții se apleacă pe spate, creând și mai mult spațiu între ei și prin tonul verbal. Pentru cei mai mulți oameni, este un semnal de lipsă de apropiere, dar flirturile politicoase sunt făcute mai mult, cu cât mai atrăgători devin.”

Flirtul fizic a fost cel mai inconfortabil dintre toate, stând și vorbind, doar câteva complimente din partea unor oameni care erau cu adevărat interesați de  partenerii lor.

Mediul lor natural este la club sau la petreceri, spune Dr. Hall:

            ”Este un motiv foarte bun pentru care flirtul fizic nu merge într-un mediu conversațional. Aici nu funcționează flirtul fizic, nu este cel mai confortabil tip de flirt”.

Indiferent de ce stil de flirt au adoptat, fiecare flirt a fost foarte subtil.

Dr. Hall spune:

            ”Suntem foarte slabi la a detecta dacă cineva flirtează cu noi. Suntem foarte buni la a ne da seama dacă cineva nu este interesat. Dar motivul pentru care suntem atât de slabi la a ne da seama dacă cineva flirtează cu noi este pentru că sunt atât de multe feluri de a flirta. “

 

Opinii pentru "4 Stiluri de Flirt. Fiecare cu Povestea Lui"