Angela Nuțu
De ce avem nevoie de Dezvoltare Personală?

De ce avem nevoie de Dezvoltare Personală?

Calitatea relațiilor tale  cu ceilalți, fericirea și succesul tău în viață precum și situația ta financiară nu este altceva decât măsura timpului pe care îl investești în dezvoltarea ta personală.

Am putea spune că oamenii care nu investesc timp pentru a-și dezvolta personalitatea, abilitățile, pentru a-și rezolva situațiile problematice și pentru a aduce schimbări reale în viața lor, nu pot crește niciodată. Și dacă nu cresc, rămân mici.

La fel ca o plantă are nevoie de apă pentru a crește, oamenii au nevoie de dezvoltare personală pentru a se crește ca ființe umane mature, împlinite și de succes.

Iar pentru a crește, ai nevoie să înveți.

Cât de greu este să parcurgi viața dacă ai mari obstacole în calea ta? 
Dacă îți imaginezi că aceste obstacole sunt ziduri mari, atunci dezvoltarea personală este o modalitate de a sparge aceste ziduri și de a elimina spațiul din fața ta, astfel încât să îți poți trăi viața cât mai ușor cu putință.

 

„Dezvoltarea personală” – așa cum îi spune și numele – se referă la o îmbunătățire personală. Este ceva ce majoritatea dintre noi facem in fiecare zi, fără să  ne dăm seama: ne dezvoltăm pe noi înșine.

Ființa umană încă de la naștere e suspusă unui proces de continuă dezvoltare, care este prezent pe tot parcursul vieții.   Din aceasta perspective analiza se îndreaptă spre domeniul schimbării și învățării de noi comportamente, abilitați precum și eliminarea convingerilor limitative. Schimbările se pot face pe mai multe niveluri: mediu, comportamente, strategii, convingeri, identitate.

Putem observa cât de des utilizăm expresii precum: „Sunt prea/așa de… ”, „Aș vrea să fiu… ”, cuvinte care sunt apoi urmate de afirmația: …”Dar nu pot. Așa sunt eu....”.

Rolul dezvoltării personale este de a ne ajuta să depășim obstacole pe care în mod mai mult sau mai puțin conștient le-am așezat în calea propriei fericiri.

Carl Rogers, una dintre cele mai importante personalitățile din istoria psihologiei, a ajuns la convingerea ca cea mai puternică forță motivatoare este actualizarea eului, prin punerea in valoare a tuturor abilităților noastre. 


Când ai un spațiu clar în fața ta, poți curge pur și simplu prin viață și nu mai trebuie să te lupti și să te simți blocat în spatele unor ziduri mari care par atât de dificil de depășit.

Dezvoltarea personală nu este doar un mod de rezolvare a problemelor din viața ta; este și un mod de a crește. Este calea ta către o viață mai bună, pentru a deveni o versiune îmbunătățită a ta.

Dacă trebuie să lucrez cu mine, înseamnă că nu sunt suficient de bun?
Dimpotrivă. Doar cei mai buni oameni continuă să învețe și să crească o viață întreagă. ?

Pentru asta este important să continui să-ți hrăneaști creierul cu lucruri pozitive și informații noi. Și din moment ce fiecare zi este o poveste nouă, ai nevoie de hrană în fiecare zi.

Rezultatul se va vedea în fericirea, motivația, energia și inspirația ta și în calitatea relațiilor tale.

Mai departe, dacă îți dorești să-i ajuți și pe cei din jurul tău, fie că sunt prieteni, colegi sau clienți,   ai nevoie doar să cunoști proces foarte bine pus la punct. Acest proces precis urmează un protocol și standarde precise, folosind tehnici, metode, informații și exerciții extrem de eficiente și, mai presus de toate, testate și verificate de zeci și sute de mii de oameni din întreaga lume, de-a lungul multor ani de aplicare a lor.

Le poți învăța pe toate la următorul Curs de Consilier Dezvoltare Personala. Poți afla toate detaliile de aici – www.consilierdezvoltarepersonala.ro

Te aștept cu bucurie! 🙂

Opinii pentru "De ce avem nevoie de Dezvoltare Personală?"